Doe de bloem samen met de suiker en het gist in een kom en meng door elkaar.
Zet de mixer met de deeghaak aan en voeg het water, de olijfolie en het zout toe. Laat de machine draaien tot je een glad deeg hebt. Het deeg blijft nogal plakkerig.
Doe het deeg in een kom die je iets met olie hebt ingesmeerd. Dek af met een vochtige theedoek en laat twee uur staan.
Verwarm de oven voor op 220°
Bestuif het werkblad met wat bloem en haal het deeg uit de kom. Verdeel in drie stukken en druk deze plat tot ovale vormen.
Leg de ovalen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk het deeg met het ei en bestrooi met het sesam- en nigellazaad.
Plaats de bakplaat in de oven en bak het brood gedurende 10 tot 12 minuten tot het brood goudgekleurd is.
Haal uit de oven en laat iets afkoelen, serveer het bij een soep of een borrel en geniet.
Trefwoord brood, perzisch, platbrood
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!