Week de witte bonen en de kikkererwten een nacht in ruim water
Begin met het spoelen van de rijst en laat deze even weken in een kom gezouten water
Verhit de olie en boter in een grote pan en fruit de ui daarin totdat hij glazig wordt.
Voeg de kurkuma en chilivlokken toe en bak nog even mee
Voeg de kikkererwten en bonen toe samen met de bouillon. Breng aan de kook en laat ongeveer een uurtje doorkoken (tot de bonen gaar en zacht beginnen te worden). Voeg dan de rijst toe en laat nog een half uur doorkoken.
Meng ondertussen de yoghurt met het water en de eidooier tot een glad mengsel
Snijdt de kruiden en lente-ui fijn en voeg toe aan de pan. Kook ongeveer 5 minuten mee
Neem een paar lepels van de bouillon uit de pan en roer door het yoghurtmengsel. Voeg daarna het mengsel toe aan de soep en roer goed door.
Verwarm het geheel nog ongeveer 10 minuten door terwijl je af en toe rustig doorroert. De soep bindt nu tot een zacht en romig mengsel.
Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen en serveer er een heerlijk platbrood bij.
Trefwoord Groene kruiden, Kikkererwten, Yoghurt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!