Verwarm de oven voor op 180° (hete lucht)
Snijdt de aubergine en de courgette in plakken van ongeveer en halve centimeter. Bestrooi ze met zout en laat een kwartier uitlekken op een vergiet. Dep daarna droog met wat velletjes keukenpapier.
Snijdt de puntpaprika in dunne stroken en de mozzarella in plakjes.
Besprenkel de groenten met een beetje olijfolie.
Verwarm een grillpan en grill achtereenvolgens de stukken paprika, courgette en aubergine.
Pureer de tomaten inclusief het sap samen met de basilicum, knoflook en de zwarte peper.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Bouw de ovenschotel op in deze volgorde: gegrilde aubergine, tomatensaus, gedroogde oregano, puntpaprika, tomatensaus, orgeano, basilicumblaadjes, gegrilde courgette, tomatensaus, plakjes mozzarella. Bestrooi als laatste met een beetje parmezaanse kaas.
Bak het geheel in 30 minuten af in de voorverwarmde oven.