1kiloRundvlees bijvoorbeeld riblappenin blokjes gesneden
75milliliterOlijfolie
2Uien (groot)grof gesnipperd
4teentjesKnoflookfijn gesneden
4Tomatenin stukjes gesneden
1blikjeTomatenpureeklein blikje
100milliliterRode wijn
1eetlepelRode wijnazijn
1eetlepelSpetseriko Grieks kruidenmengsel
2Laurierblaadjes alleen als die niet in de Spetseriko zitten
1theelepelSuiker
Zout en peper naar smaak
Instructies
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit de olie in een ruime pan en bak het vlees aan zodat er een mooie bruine kleur ontstaat.
Voeg de uien toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan ook de knoflook toe en bak nog even mee.
Blus af met de rode wijn en de azijn en roer even door. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en roer nogmaals door.
Stoof het gerecht in ongeveer 2 uur gaar op een laag vuurtje. Controleer na die tijd of het vlees zacht is. Zo niet, dan laat je het nog even opstaan. Als de saus te dik wordt kun je wat heet water toevoegen.
Als het klaar is kun je dit gerecht serveren met paste. Je maakt het helemaal af met geraspte kaas. Je kunt hiervoor Parmezaanse kaas gebruiken maar een oude Goudse kaas is ook erg lekker.
Trefwoord rundvlees, stoofschotel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!