Verwarm de oven voor op 175° (boven- en onderwarmte)
Vet de cakevorm in met een beetje boter of neutrale olie (zonnebloem/arachide)
Maakt de bananen fijn met een staafmixer of prak ze met een vork
Roer de eieren door de fijn gemaakte bananen
Meng bloem, zout, bakpoeder en de speculaaskruiden. Zeef dit en voeg toe aan het banaan-eimengsel. Door het zeven voorkom je dat je klontjes krijgt.
Meng nu de pindakaas, de gehakte noten, blauwe bessen, dadels en de chocolade door het beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en plaats midden in de oven voor ongeveer een uur.
Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Als hij er schoon uitkomt is de cake gaar. Zit er wat beslag aan de prikker, laat de cake dan nog even in de oven.
Haal de cake, als hij gaar is, uit de oven. Laat afkoelen tot je geen blaren meer krijgt als je een hap neemt en geniet er van.