Ga terug
+ servings

Traybake met bladerdeeg en gegrilde groenten

Dirk Jan
Lekker recept met gegrilde wintergroenten op bladerdeeg
No ratings yet
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Lunch
Keuken Algemeen
Porties 2

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 Rol Bladerdeeg (40x25 cm)
  • 400 gram Wintergroente (pastinaak/pompoen/biet/knolselderij/winterpeen/koolraap)
  • 100 gram Gorgonzola
  • 1 Ei losgeklopt
  • Olijfolie
  • Gedroogde tijm
  • Gedroogde rozemarijn
  • Grof zeezout
  • Zwarte peper vers gemalen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°
  • Snijdt de groenten in langwerpige repen
  • Besprenkel de gesneden groenten met wat olijfolie en hussel door elkaar samen met de tijm, rozemarijn, zeezout en peper.
  • Bedek de bakplaat met wat bakpapier en verdeel de groenten daar overheen. Rooster de groenten in 30 minuten waarbij je twee keer even omschept.
  • Leg in de tussentijd een vel bakpapier op het aanrecht en rol daarover het bladerdeeg uit.
  • Bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat ei en sla de randen een klein beetje om zodat je een opstaand randje krijgt. Het randje voorzichtig aandrukken en nogmaals bestrijken met wat ei.
  • Verdeel de geroosterde groenten over het bladerdeeg en bak het geheel nog 20 minuten in de oven.
  • Verkruimel na het bakken de gorgonzola over de nog hete groenten zodat de kaas een beetjes wegsmelt.
Trefwoord bladerdeeg, pastinaak, pompoen, Vegetarisch, wortel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!