Ga terug
+ servings

Pasta alla carbonara

Een klassiek pasta gerecht.
No ratings yet
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Diner
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram Pasta (spaghetti of linguine)
  • 300 gram Pancetta of ontbijtspek in kleine reepjes gesneden
  • 4 Eieren
  • 300 gram Pecorino geraspt
  • Zwarte peper (vers gemalen)

Instructies
 

  • Breek de eieren en zet klaar in een kommetje
  • Rasp de kaas en roer drie kwart daarvan samen met een hoeveelheid zwarte peper door de eieren. De hoeveelheid peper doe je naar eigen smaak.
  • Zet een pan met ruim water op en breng het water aan de kook
  • Zet een koekenpan op en verhit de pan. Voeg het spek toe. Eventueel met een klein beetje olijfolie. Bak het spek mooi knapperig. Zet het vuur dan zachter
  • Doe de pasta in het kokende water en kook de pasta één tot twee minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven.
  • Giet de pasta af maar houdt een beetje van het kookwater over.
  • Voeg de pasta toe aan de pan met spek en roer goed door. Voeg een beetje van het kookvocht van de pasta toe.
  • Giet het ei, pecorino mengsel door de pasta en roer goed door. Voeg, als het mengsel er droog is, nog wat van het kookvocht toe. Als het te waterig is kun je nog wat pecorino toevoegen.
  • Serveer de pasta direct en strooi er nog wat pecorino en zwarte peper overheen.
Trefwoord Carbonara, ei, Pasta, Rome
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!