Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koreaanse kipspiezen
Erik
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Gang
BBQ
Keuken
Koreaans
Porties
4
Personen
Equipment
BBQ
(een grillpan kan natuurlijk ook)
Spiezen
Ingrediënten
1x
2x
3x
800
gram
Kippendijfilet
1
eetlepel
Geraspte gember
2
teentjes
Knoflook, geraspt of geperst
3
eetlepels
Donkere sojasaus
2
eetlepels
Gochujang
2
eetlepels
Rijstwijnazijn
1
eetlepel
Honing
1
theelepel
Sesamolie
Instructies
Snijdt de kippendij in kleine blokjes
Meng alle andere ingredienten in een kom
Voeg de kip toe aan de marinade en zorg ervoor dat alle stukjes goed bedekt zijn. Zet minimaal een halfuur in de koelkast
Rijg de blokjes aan spiezen
Grill de spiesjes op een hete BBQ terwijl je ze regelmatig draait. Het grillen duurt ongeveer 10 tot 12 minuten.
Voor het opdienen kun je er nog fijngesneden bosui en geroosterde sesamzaadjes overheen strooien.
Trefwoord
BBQ, Gochujang, kip, Koreaans, Spiezen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!