Ga terug
–+ servings

Ragu alla Bolognese

Erik
Misschien wel de meest beroemde "pastasaus" van de wereld.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur 5 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Diner
Keuken Italiaans
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 150 ml Olijfolie
  • 150 gram Wortel
  • 150 gram Bleekselderij
  • 150 gram Ui
  • 600 gram Rundergehakt
  • 200 gram Ontbijtspek in blokjes
  • 200 ml Rode wijn
  • 800 gram Tomatenblokjes in blik
  • 200 ml Water
  • 150 ml Melk

Instructies
 

  • Snijd de wortel, ui en bleekselderij in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak daarin de wortel, ui en bleekselderij.
  • Voeg als de groenten zacht beginnen te worden het spek en gehakt toe en bak alles op een middelhoog vuur terwijl je regelmatig roert. Het gehakt moet bruin worden en het vocht dat uit het spek en gehakt komt moet grotendeels verdampt zijn.
  • Voeg dan de rode wijn toe en verwarm alles op een hoog vuur voor ongeveer 5 minuten.
  • Doe de tomatenblokjes in de de pan en spoel de blikken om met het water dat je ook toevoegt aan het mengsel. Laat het de ragu ongeveer een uurtje sudderen.
  • Voeg de melk toe en roer goed door. Laat nog een halfuurtje rustig sudderen.
  • Serveer de ragu met tagliatelle en schaaf er wat Parmezaanse kaas overheen.
Trefwoord Bolognese, Italiaans, Ragu
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!