Bereid, als je dit op een BBQ wilt maken, een BBQ voor op medium warmte
Meng in een kom de bloem met het paprikapoeder en de cayennepeper met wat zout en de vers gemalen zwarte peper.
Dep de garnalen goed droog met een doek of keukenpapier.
Bestrooi de garnalen met het bloem mengsel en hussel goed door elkaar zodat de garnalen gelijkmatig worden bedekt.
Snijd de ananas in stukken
Zet de skillet op de BBQ en verwarm deze, Grill de ananas in de skillet kort aan beide kanten tot ze wat gaan kleuren.
Smelt de boter in de skillet met de olijfolie. Dit kan ook in een grillpan of koekenpan op het fornuis.
Voeg de knoflook toe en bak deze heel even aan tot de geuren vrijkomen. Laat de knoflook niet donker worden, bij de verdere bereiding kleurt hij nog door.
Doe de garnalen in de skillet in een gelijke laag. Bak de garnalen ongeveer 2 minuten aan de ene kant en draai ze dan om en bak ze nog 2 minuten.
Haal de pan van het vuur. Roer het citroensap erdoor en voeg de ananas toe. Garneer met fijn gesneden blaadjes peterselie en serveer.