Ga terug
+ servings

Raita

Erik
Een lekkere verfrissende salade met yoghurt, komkommer en kruiden
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Salade
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 Komkommer
  • 3 teentjes Knoflook, geperst
  • 1 eetlepel Gember, vers geraspt
  • 2 Limoenen (het sap)
  • ½ bosje Munt, blaadjes fijn gesneden
  • ½ bosje Koriander (optioneel) blaadjes fijn gesneden
  • 1 theelepel Garam Masala
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Was de komkommer en snijd in de lengte doormidden en schraap met een lepeltje de zaadjes uit. Rasp daarna de komkommer.
  • Klop de yoghurt los in een kom.
  • Doe alle ingrediënten in de kom bij de yoghurt en roer goed door. Laat de raita een tijdje in de koelkast staan zodat de smaken goed mengen en serveer bij een heerlijke Indiase maaltijd of een barbecue.
Trefwoord komkommer, koriander, munt, Yoghurt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!