400gramVis in stukken (kabeljauw, red snapper, zeebaars of een andere stevige witte zeevis).
100gramGrote garnalen gepeld en schoongemaakt
400gramTomatenblokjes (één blik)
1 eetlepelCajun kruiden
50gramOngezouten roomboter
1Ui gesnipperd
1Rode paprika in blokjes
2stengelsBleekselderij in stukjes
3teentjesKnoflook fijn gehakt
1theelepelWorcestershire saus
3eetlepels Bloem
Zout en zwarte peper naar smaak
Instructies
Doe de stukken vis samen met de garnalen in een schaal en meng de cajunkruiden daar doorheen. Zet vervolgens een uur in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Neem een soeppan en smelt daarin de boter. Fruit de gesnipperde ui hierin tot deze glazig is en voeg dan de bleekselderij, knoflook en paprika toe. Laat nog enkele minuten doorbakken terwijl je af en toe roert.
Voeg dan de bloem toe en roer goed door. Laat nog even bakken zodat de bloem ook goed kan garen.
Voeg daarna de bouillon, de tomatenblokjes en de Worcestershire saus toe en roer goed door. Beng het mengsel vervolgens rustig aan de kook en laat ongeveer een halfuurtje op een laag vuurtje zachtjes koken.
Voeg nu de vis en garnalen toe en breng weer aan de kook. Proef de soep en breng naar wens op smaak met zout en zwarte peper (en eventueel was cayennepeper).
Laat nog 10 minuten tot een kwartier doorkoken en serveer de soep dan.
Trefwoord cajun, garnalen, soep, Vis
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!