Ga terug
+ servings

Gegrilde zwaardvis

Erik
Gegrilde zwaardvisfilets met een Aziatisch geïnspireerde marinade van gember en limoen.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Marineren 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang BBQ, Diner
Keuken Aziatisch, BBQ
Porties 4 Personen

Equipment

  • BBQ of grillpan

Ingrediënten
  

  • 4 Zwaardvisfilets
  • 6 eetlepels Honing
  • 6 eetlepels Sojasaus
  • 2 eetlepels Olie (koolzaad/zonnebloem)
  • 3 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 1,5 eetlepel Gember vers geraspt
  • 2 theelepels Limoen zest
  • 2 Limoenen sap
  • ½ theelepel Witte peper

Instructies
 

  • Plaats de filets in een platte schaal
  • Meng de overige ingredienten tot een marinade en giet deze over de vis. Zorg ervoor dat de vis aan alle kanten goed bedekt is met de marinade. Laat een half uur tot maximaal een uur staan.
  • Verhit de BBQ voor direct grillen op medium hoge temperatuur of verhit een grillpan
  • Leg de vis op de grill en bestrijk de bovenkant nogmaals met de marinade. Laat ongeveer 3 tot 4 minuten grillen en draai de vis dan om. Smeer nog een keer in met de marinade en laat nog 4 minuten grillen tot de vis gaar is. De vis is gaar als hij niet meer glazig is.
Trefwoord Gember, Limoen, Zwaardvis
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!