Ga terug
–+ servings

Gegrilde asperges met Aziatische dressing

Erik
Verse asperges, kort op de barbecue met een licht pittige dressing
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang BBQ, Dinner
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Equipment

  • BBQ of grillpan

Ingrediënten
  

  • 500 gram Groene asperges Liefst niet te dik
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Grof zeezout naar smaak
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 1 eetlepel Limoensap
  • 1 theelepel Honing
  • 1 theelepel Sesamolie
  • 1 theelepel Vers geraspte gember
  • 1 theelepel Rode pepervlokken
  • 2 eetlepels Ongezouten pinda's gehakt

Instructies
 

  • Bereid de BBQ voor om direct te kunnen grillen op medium heet
  • Verwijder van de asperges de onderkant die wat houtig kan zijn.
  • Doe de asperges in een schaal en besprenkel met de olijfolie en het zout.
  • Meng alle ingredienten voor de dressing met uitzondering van de pinda's in een kommetje en zet weg.
  • Grill de asperges een paar minuten op de BBQ of in de grillpan. Zorg ervoor dat ze niet te gaar worden maar nog een lekkere bite houden (proeven is geen straf).
  • Haal de asperges van de grill en druppel er wat van de dressing overheen en bestrooi me wat gehakte pinda's. Dien gelijk op en geniet ervan.
Trefwoord Asperges, Groene asperges
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!