Klop de yoghurt los in een grote kom en meng met de zonnebloemolie, de fijngehakte chilipepers, knoflookpuree, gemberpuree, garam masala, chilipoeder en het sap van de citroen.
Voeg de koteletjes toe aan het yoghurtmengsel en zorg dat de koteletjes geheel bedekt zijn. Laat minimaal 6 uur maar liever een hele dag in de koelkast staan. Dan trekken de smaken er nog veel beter in.
Bereid de BBQ voor voor direct en indirect grillen. Grill de lamskoteletjes eerst op directe hitte tot er mooie grillstrepen ontstaan. Grill 5 minuten aan beide zijden. Schuif dan de koteletjes van de kolen af zodat je ruimte krijgt voor de volgende.
Haal de koteletjes van de BBQ en laat ze onder wat aluminiumfolie een paar minuten rusten. Bestrooi ze indien gewenst nog met wat zout en peper en serveer ze met wat koriander als garnering.
Trefwoord BBQ, Indiaas, Lamskoteletjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!