Snijdt de kippendijfilet in blokjes van ongeveer 2x2 centimeter.
Meng de knoflook- en de gemberpuree met het zout, de kurkuma, de fijngesneden chilipepers en het citroensap goed door elkaar.
Voeg de kip toe aan het mengsel en roer goed door elkaar zodat alle stukjes kip goed bedekt zijn. Zet de kip even apart terwijl je de tweede marinade maakt.
Verhit te ghee in een kleine pan en voeg het komijnzaad toe. Laat even op het vuur staan en laat het even "spetteren". Haal dan de pan van het fornuis en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Giet de afgekoelde ghee over de kipstukjes en meng weer goed door.
Meng nu de yoghurt met de slagroom, roomkaas en de korianderblaadjes en giet ook dit mengsel over de kip. Meng weer goed door en zet de kip afgedekt in de koelkast om te marineren. Laat minimaal 6 uur staan maar een dag geeft nog meer smaak.
Rijg de stukjes kip op spiesjes en grill ze op de BBQ. Heb je geen BBQ of wil je die niet gebruiken? Een grillpan kan ook en je kunt de spiesjes ook op een rooster in de oven grillen op 200°. De BBQ geeft wel extra smaak.
Trefwoord BBQ, kip, room, specerijen, Yoghurt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!