Snijdt de kippendij in stukjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter en doe deze in een kom
Doe de gember- en knoflookpuree samen met het sap van de citroenen bij de kip en meng goed door zodat alle stukjes kip zijn bedekt. Als je er voor kiest de rode kleurstof te gebruiken dan voeg je die ook op dit moment toe. Zet de kip even weg terwijl je de tweede marinade klaarmaakt.
Klop de Griekse yoghurt los in een voldoende ruime kom.
Meng nu alle overige ingredienten door de yoghurt en meng goed door zodat je een mooie gladde massa krijgt.
Meng nu de kip door de yoghurtmarinade en zorg dat alle stukjes weer goed bedekt zijn.
Dek de kom af en zet in de koelkast. Een minimum van 6 uur moet je wel aanhouden maar 1 tot twee dagen kan ook. Hoe langer de kip in de marinade staat hoe beter de smaken intrekken.
Rijg de stukjes op de spiezen en grill deze op een BBQ tot ze gaar zijn. Heb je geen BBQ of wil je die niet gebruiken. Je kunt ook een grillpan gebruiken of de spiezen op een rooster in de oven grillen. Zet de oven op 200°
Trefwoord BBQ, Grill, kip, Tandoori
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!