Ga terug

Tandoori style kipspies

Erik
Een heerlijke spies met gemarineerde stukjes kip gebaseerd op de Indiase keuken
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Tijd om te marineren 6 uur
Totale tijd 6 uur 15 minuten
Gang BBQ, Diner
Keuken Indiaas

Equipment

  • BBQ of een grillpan of een oven
  • Lange satéprikkers

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Kippendijfilet
  • 2 Citroenen
  • 1,5 eetlepel Knoflookpuree
  • 1,5 eetlepel Gemberpuree
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel Garam Masala
  • 1 eetlepel Tandoori Masala
  • 1 eetlepel Komijn gemalen
  • 1 eetlepel Koriander gemalen
  • 1 eetlepel Zwarte peper vers gemalen
  • 1 theelepel Amchoor (mangopoeder) bij de toko
  • 1 theelepel Kurkuma
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 2 Chilipepers fijn gesneden
  • 1 bosje Koriander fijn gesneden
  • Zout naar smaak
  • Rode kleurstof optioneel

Instructies
 

  • Snijdt de kippendij in stukjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter en doe deze in een kom
  • Doe de gember- en knoflookpuree samen met het sap van de citroenen bij de kip en meng goed door zodat alle stukjes kip zijn bedekt. Als je er voor kiest de rode kleurstof te gebruiken dan voeg je die ook op dit moment toe. Zet de kip even weg terwijl je de tweede marinade klaarmaakt.
  • Klop de Griekse yoghurt los in een voldoende ruime kom.
  • Meng nu alle overige ingredienten door de yoghurt en meng goed door zodat je een mooie gladde massa krijgt.
  • Meng nu de kip door de yoghurtmarinade en zorg dat alle stukjes weer goed bedekt zijn.
  • Dek de kom af en zet in de koelkast. Een minimum van 6 uur moet je wel aanhouden maar 1 tot twee dagen kan ook. Hoe langer de kip in de marinade staat hoe beter de smaken intrekken.
  • Rijg de stukjes op de spiezen en grill deze op een BBQ tot ze gaar zijn. Heb je geen BBQ of wil je die niet gebruiken. Je kunt ook een grillpan gebruiken of de spiezen op een rooster in de oven grillen. Zet de oven op 200°
Trefwoord BBQ, Grill, kip, Tandoori
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!