Ga terug
–+ servings

Turkse linzensoep

Erik
Een heerlijke soep. Geschikt als brunch of als onderdeel van een diner.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Soep
Keuken Turks
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1,5 liter Groentebouillon
  • 200 gram Rode linzen
  • 3 eetlepels Bulgur
  • 1 Ui
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 blikjes Tomatenpuree totaal 140 gram
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel paprikapoeder mild
  • Zwarte peper vers gemalen naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1 eetlepel Munt gedroogd
  • Chilivlokken naar smaak
  • partjes Citroen

Instructies
 

  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Verhit olie en boter samen in de pan en bak daarin de ui tot deze glazig wordt. Bak dan de knoflook ongeveer 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en bak nog heel even mee.
  • Voeg de linzen, bulgur en de bouillon toe. Breng langzaam weer aan de kook.
  • Laat de soep ongeveer 30 minuten rustig koken en roer regelmatig om te voorkomen dat de linzen aan de bodem vastkoeken.
  • Pureer als de linzen zacht zijn de soep met behulp van een staafmixer zodat je een mooie gladde soep krijgt. Breng eventueel op smaak met behulp van zout en vers gemalen zwarte peper.
  • Serveer de soep in een diep bord of een kom en bestrooi ter garnering met de gedroogde munt en de chilivlokken. Houd je niet van pittig laat dan de chilivlokken gewoon weg. Knijp een paar druppels citroensap over de soep. Dat geeft echt extra smaak.
Trefwoord Linzen, soep, turks
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!