Verhit olie en boter samen in de pan en bak daarin de ui tot deze glazig wordt. Bak dan de knoflook ongeveer 2 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en bak nog heel even mee.
Voeg de linzen, bulgur en de bouillon toe. Breng langzaam weer aan de kook.
Laat de soep ongeveer 30 minuten rustig koken en roer regelmatig om te voorkomen dat de linzen aan de bodem vastkoeken.
Pureer als de linzen zacht zijn de soep met behulp van een staafmixer zodat je een mooie gladde soep krijgt. Breng eventueel op smaak met behulp van zout en vers gemalen zwarte peper.
Serveer de soep in een diep bord of een kom en bestrooi ter garnering met de gedroogde munt en de chilivlokken. Houd je niet van pittig laat dan de chilivlokken gewoon weg. Knijp een paar druppels citroensap over de soep. Dat geeft echt extra smaak.
Trefwoord Linzen, soep, turks
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!