Dit is echt een enorm lekkere soep. Rijk gevuld met vis en garnalen en goed op smaak gebracht met behulp van de Cajun kruiden. Deze kruiden zijn in verschillende varianten te koop in de supermarkt maar kun je ook zelf maken, zeker zo lekker.
Wij maakten de soep met een zelfgemaakte bouillon getrokken van langoustine karkassen. Klinkt misschien vreemd maar is echt heel erg lekker.
Vissoep Cajun-stijl
ErikEen goed gevulde en erg lekkere soep met vis en garnalen
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Gang Soep
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- ½ liter Vis of schelpdierenbouillon
- 400 gram Vis in stukken (kabeljauw, red snapper, zeebaars of een andere stevige witte zeevis).
- 100 gram Grote garnalen gepeld en schoongemaakt
- 400 gram Tomatenblokjes (één blik)
- 1 eetlepel Cajun kruiden
- 50 gram Ongezouten roomboter
- 1 Ui gesnipperd
- 1 Rode paprika in blokjes
- 2 stengels Bleekselderij in stukjes
- 3 teentjes Knoflook fijn gehakt
- 1 theelepel Worcestershire saus
- 3 eetlepels Bloem
- Zout en zwarte peper naar smaak
Instructies
- Doe de stukken vis samen met de garnalen in een schaal en meng de cajunkruiden daar doorheen. Zet vervolgens een uur in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.
- Neem een soeppan en smelt daarin de boter. Fruit de gesnipperde ui hierin tot deze glazig is en voeg dan de bleekselderij, knoflook en paprika toe. Laat nog enkele minuten doorbakken terwijl je af en toe roert.
- Voeg dan de bloem toe en roer goed door. Laat nog even bakken zodat de bloem ook goed kan garen.
- Voeg daarna de bouillon, de tomatenblokjes en de Worcestershire saus toe en roer goed door. Beng het mengsel vervolgens rustig aan de kook en laat ongeveer een halfuurtje op een laag vuurtje zachtjes koken.
- Voeg nu de vis en garnalen toe en breng weer aan de kook. Proef de soep en breng naar wens op smaak met zout en zwarte peper (en eventueel was cayennepeper).
- Laat nog 10 minuten tot een kwartier doorkoken en serveer de soep dan.
Trefwoord cajun, garnalen, soep, Vis
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!