Bij Erik thuis zijn het liefhebbers van de keuken uit het Midden-Oosten. We hebben op deze site al een recept voor Perzische Lamsschenkels en daar komt nu dan deze soep bij. De smaak is door het gebruik van de kruiden echt heel erg rijk. Wees vooral niet bang om het yoghurt-ei mengsel toe te voegen dat geeft een beetje binding en maakt de soep heerlijk zacht.
Wij zelf hebben deze soep gemaakt met kippenbouillon maar een groente bouillon werkt ook prima en dan heb je een geweldige vegetarische maaltijdsoep.
ps: Vergeet niet om de kikkererwten en witte bonen een nacht te laten weken anders krijg je ze echt niet gaar in de gestelde tijd.
Perzische kikkererwtensoep
ErikLekkere voedzame soep met kikkererwten, bonen, yoghurt en verse kruiden
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 45 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 20 minuten min
Gang Soep
Keuken Perzisch
Porties 6
Ingrediënten
- 100 gram Gedroogde kikkererwten
- 100 gram Gedroogde witte bonen
- 100 gram Basmati rijst
- 1 Ui groot gesnipperd
- 1 theelepel Kurkuma
- ½ theelepel Chilivlokken
- 2 liter Groentebouillon (kippenbouillon kan ook)
- 275 gram Turkse of Griekse yoghurt
- 1 Eidooier
- 2 eetlepels Water
- 1 bosje Lente-uitjes
- 1 bosje Dille
- 1 bosje Koriander
- 1 bosje Bladpeterselie
- ½ bosje Munt
- 2 eetlepels Olijfolie
- 50 gram Boter
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Week de witte bonen en de kikkererwten een nacht in ruim water
- Begin met het spoelen van de rijst en laat deze even weken in een kom gezouten water
- Verhit de olie en boter in een grote pan en fruit de ui daarin totdat hij glazig wordt.
- Voeg de kurkuma en chilivlokken toe en bak nog even mee
- Voeg de kikkererwten en bonen toe samen met de bouillon. Breng aan de kook en laat ongeveer een uurtje doorkoken (tot de bonen gaar en zacht beginnen te worden). Voeg dan de rijst toe en laat nog een half uur doorkoken.
- Meng ondertussen de yoghurt met het water en de eidooier tot een glad mengsel
- Snijdt de kruiden en lente-ui fijn en voeg toe aan de pan. Kook ongeveer 5 minuten mee
- Neem een paar lepels van de bouillon uit de pan en roer door het yoghurtmengsel. Voeg daarna het mengsel toe aan de soep en roer goed door.
- Verwarm het geheel nog ongeveer 10 minuten door terwijl je af en toe rustig doorroert. De soep bindt nu tot een zacht en romig mengsel.
- Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in kommen en serveer er een heerlijk platbrood bij.
Trefwoord Groene kruiden, Kikkererwten, Yoghurt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!