In het recept voor een soep van gerookte tomaten kwam ik bij de ingrediënten dit kruidenmengsel tegen. Ik kende het niet maar het schijnt een klassieker te zijn in de VS.
Ooit bedacht door een Duitse immigrant die het eind jaren ’30 van de vorige eeuw meenam. In de VS werd het oorspronkelijk gebruikt voor garnalen en kreeft. Als je de Wikipedia pagina mag geloven is het echter bijna overal op te gebruiken.
In Nederland is de oorspronkelijke mix niet goed te krijgen vandaar dat ik heb gezocht naar een recept van een vergelijkbaar mengsel. Dat recept vind je hieronder.
Ik gebruikte het dus voor de soep van gerookte tomaten en ik moet zeggen het resultaat mocht er zeker zijn. Voor het recept van deze soep klik je gewoon hier.
Old Bay Seasoning
ErikAmerikaans kruidenmengsel voor zeevruchten maar ook voor groenten
No ratings yet
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 5 minuten min
Gang Smaakmakers
Keuken Amerikaans
Ingrediënten
- 1 eetlepel Selderijzout
- 2 theelepels Paprikapoeder (mild)
- 1 theelepel Mosterdpoeder
- 1 theelepel Gemberpoeder
- 1 theelepel Laurierpoeder (of 5 verkruimelde blaadjes)
- ½ theelepel Gerookt paprikapoeder
- ½ theelepel Zwarte peper, gemalen
- ½ theelepel Witte peper, gemalen
- ¼ theelepel Chilivlokken
- ⅛ theelepel Nootmuskaat, gemalen
- ⅛ theelepel Foelie, gemalen
- ⅛ theelepel Kardemon, gemalen
- ⅛ theelepel Piment, gemalen
- ⅛ theelepel Kaneel, gemalen
- 1 snufje Kruidnagel, gemalen (1/16 theelepel)
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een kommetje en roer goed door elkaar. Als je dit bewaart in een luchtdichte pot kun het zeker 3 maanden bewaren.
Trefwoord kruiden, specerijen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!