Raita is een frisse salade uit de Indiase keuken. Er zijn verschillende soorten raita. Deze variant is met komkommer, munt en (als je wil) koriander.
Knoflook en gember kunnen in een Indiaas recept niet ontbreken en in dit recept hebben we ook een beetje garam masala toegevoegd.
Deze salade is heerlijk bij een Indiase maaltijd maar kan ook heel goed bij een barbecue of als smeerseltje bij een lekker broodje. Wil je het broodje ook zelf maken? Dan hebben we hier voor jou een recept voor een platbrood. Het is een Perzisch brood maar het past echt heel erg goed.
Raita
ErikEen lekkere verfrissende salade met yoghurt, komkommer en kruiden
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Salade
Keuken Indiaas
Porties 4
Ingrediënten
- 500 gram Griekse of Turkse yoghurt
- 1 Komkommer
- 3 teentjes Knoflook, geperst
- 1 eetlepel Gember, vers geraspt
- 2 Limoenen (het sap)
- ½ bosje Munt, blaadjes fijn gesneden
- ½ bosje Koriander (optioneel) blaadjes fijn gesneden
- 1 theelepel Garam Masala
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Was de komkommer en snijd in de lengte doormidden en schraap met een lepeltje de zaadjes uit. Rasp daarna de komkommer.
- Klop de yoghurt los in een kom.
- Doe alle ingrediënten in de kom bij de yoghurt en roer goed door. Laat de raita een tijdje in de koelkast staan zodat de smaken goed mengen en serveer bij een heerlijke Indiase maaltijd of een barbecue.
Trefwoord komkommer, koriander, munt, Yoghurt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!