Dirk-Jan is voor zijn werk regelmatig in Zwitserland geweest. Steevast stond daar ’s morgens Birchermuesli klaar op het ontbijtbuffet van de hotels.
Een goede voedzame start van je dag. Je moet er wel aan denken om het de avond van te voren klaar te zetten.
Als je dit extra lekker wil maken….. doe er dan een schepje Griekse yoghurt en wat blauwe bessen bij.
Birchermuesli
Dirk-JanEen lekker muesli die je het beste een nachtje laat "trekken"
No ratings yet
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Ontbijt
Keuken Zwitserland
Porties 2
Equipment
- Grove rasp voor de appel
Ingrediënten
- 60 gram Havermout
- 10 gram Amandelschaafsel
- 40 gram Walnoten gehakt
- 10 gram Lijnzaad
- 40 gram Rozijnen
- 1 Appel grof geraspt
- 160 gram Melk
- 1 theelepel Kaneel
- snufje zout
Instructies
- Denk er aan dat je dit recept de avond van tevoren maakt.
- Meng havermout, noten, zaden, rozijnen zout en kaneel in een kom.
- Voeg de melk toe en roer goed door
- Rasp de appel grof en voeg gelijk toe aan het mengsel, roer gelijk goed door
- Zet de kom een nacht in de koelkast
- Roer 's morgens het geheel nog een keer goed door en eet smakelijk
Trefwoord Muesli, Zwitserland
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!