Bananencake

Bananencake met blauwe bessen en chocolade

Dirk Jan
Een heerlijk recept voor een bananencake voor een moment dat je even wilt genieten. Geen toegevoegde suiker (wel een beetje chocolade)
No ratings yet
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Algemeen

Equipment

  • Oven
  • Cakevorm van ongeveer 20cm
  • Staafmixer (of een vork als je geen staafmixer hebt)

Ingrediënten
  

  • 325 gram bananen
  • 50 gram Blauwe bessen
  • 50 gram Dadels (fijn gesneden)
  • 200 gram Patentbloem
  • 3 Eieren
  • 3 theelepels Bakpoeder
  • 50 gram Walnoten (gepeld en fijngehakt)
  • 50 gram Hazelnoten (ontvliesd en fijngehakt)
  • 50 gram Pure chocolade (gehakt in kleine stukjes)
  • 1 eetlepel Pindakaas
  • ½ theelepel Zout
  • 1 theelepel Speculaaskruiden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175° (boven- en onderwarmte)
  • Vet de cakevorm in met een beetje boter of neutrale olie (zonnebloem/arachide)
  • Maakt de bananen fijn met een staafmixer of prak ze met een vork
  • Roer de eieren door de fijn gemaakte bananen
  • Meng bloem, zout, bakpoeder en de speculaaskruiden. Zeef dit en voeg toe aan het banaan-eimengsel. Door het zeven voorkom je dat je klontjes krijgt.
  • Meng nu de pindakaas, de gehakte noten, blauwe bessen, dadels en de chocolade door het beslag.
  • Doe het beslag in de cakevorm en plaats midden in de oven voor ongeveer een uur.
  • Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Als hij er schoon uitkomt is de cake gaar. Zit er wat beslag aan de prikker, laat de cake dan nog even in de oven.
  • Haal de cake, als hij gaar is, uit de oven. Laat afkoelen tot je geen blaren meer krijgt als je een hap neemt en geniet er van.
Trefwoord banaan, blauwe bes, chocolade, dadel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

2 thoughts on “Bananencake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept