Gewoon lekker en eenvoudig. Dit recept geeft je gegrilde groenten op een “bedje” van bladerdeeg en een topping van gorgonzola.
Het kan natuurlijk zijn dat je niet van gorgonzola houdt, die smaak is best wel stevig. Voel je vrij om een andere kaas te gebruiken die wat milder is zoals bijvoorbeeld mozzarella.
Wij hebben dit gerecht voor de lunch gebruikt dan kun je het voor twee personen maken. Als onderdeel van een uitgebreidere lunch kan dit voldoende zijn voor 4 personen.
Serveer er een lekkere en eenvoudige groene salade bij en geniet.
Traybake met bladerdeeg en gegrilde groenten
Dirk JanLekker recept met gegrilde wintergroenten op bladerdeeg
No ratings yet
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur
Gang Lunch
Keuken Algemeen
Porties 2
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 1 Rol Bladerdeeg (40x25 cm)
- 400 gram Wintergroente (pastinaak/pompoen/biet/knolselderij/winterpeen/koolraap)
- 100 gram Gorgonzola
- 1 Ei losgeklopt
- Olijfolie
- Gedroogde tijm
- Gedroogde rozemarijn
- Grof zeezout
- Zwarte peper vers gemalen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°
- Snijdt de groenten in langwerpige repen
- Besprenkel de gesneden groenten met wat olijfolie en hussel door elkaar samen met de tijm, rozemarijn, zeezout en peper.
- Bedek de bakplaat met wat bakpapier en verdeel de groenten daar overheen. Rooster de groenten in 30 minuten waarbij je twee keer even omschept.
- Leg in de tussentijd een vel bakpapier op het aanrecht en rol daarover het bladerdeeg uit.
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat ei en sla de randen een klein beetje om zodat je een opstaand randje krijgt. Het randje voorzichtig aandrukken en nogmaals bestrijken met wat ei.
- Verdeel de geroosterde groenten over het bladerdeeg en bak het geheel nog 20 minuten in de oven.
- Verkruimel na het bakken de gorgonzola over de nog hete groenten zodat de kaas een beetjes wegsmelt.
Trefwoord bladerdeeg, pastinaak, pompoen, Vegetarisch, wortel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!