Deze heerlijke kipspiesen zijn gebaseerd op de Indiase keuken.
Het woord Tandoori verwijst naar een traditionele klei-oven die in India wordt gebruikt, de tandoor. Deze oven kan tot heel hoge temperaturen worden opgestookt. Wij hebben geen tandoor maar wel een BBQ en dat werkt ook prima. Eventueel kun je een grillpan gebruiken of de spiesen in de oven garen. Je mist dan wel het extra aroma dat je krijgt van de BBQ.
Laat je niet afschrikken door de tijd die nodig is om te marineren. Dit geeft je de kans om het vlees een dag eerder klaar te zetten zodat je op de dag zelf alleen maar hoeft te rijgen en te grillen. Kun je de rest van de tijd lekker met familie en vrienden genieten van een relaxte middag. Wil je er een makkelijke en lekkere salade bij? Klik dan hier voor lekker recept.
De rode kleur komt van de toegevoegde kleurstof. Deze kun je gewoon achterwege laten, voor de smaak heeft het geen enkel gevolg.
Tandoori style kipspies
ErikEquipment
- BBQ of een grillpan of een oven
- Lange satéprikkers
Ingrediënten
- 1 kilo Kippendijfilet
- 2 Citroenen
- 1,5 eetlepel Knoflookpuree
- 1,5 eetlepel Gemberpuree
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel Garam Masala
- 1 eetlepel Tandoori Masala
- 1 eetlepel Komijn gemalen
- 1 eetlepel Koriander gemalen
- 1 eetlepel Zwarte peper vers gemalen
- 1 theelepel Amchoor (mangopoeder) bij de toko
- 1 theelepel Kurkuma
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 2 Chilipepers fijn gesneden
- 1 bosje Koriander fijn gesneden
- Zout naar smaak
- Rode kleurstof optioneel
Instructies
- Snijdt de kippendij in stukjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter en doe deze in een kom
- Doe de gember- en knoflookpuree samen met het sap van de citroenen bij de kip en meng goed door zodat alle stukjes kip zijn bedekt. Als je er voor kiest de rode kleurstof te gebruiken dan voeg je die ook op dit moment toe. Zet de kip even weg terwijl je de tweede marinade klaarmaakt.
- Klop de Griekse yoghurt los in een voldoende ruime kom.
- Meng nu alle overige ingredienten door de yoghurt en meng goed door zodat je een mooie gladde massa krijgt.
- Meng nu de kip door de yoghurtmarinade en zorg dat alle stukjes weer goed bedekt zijn.
- Dek de kom af en zet in de koelkast. Een minimum van 6 uur moet je wel aanhouden maar 1 tot twee dagen kan ook. Hoe langer de kip in de marinade staat hoe beter de smaken intrekken.
- Rijg de stukjes op de spiezen en grill deze op een BBQ tot ze gaar zijn. Heb je geen BBQ of wil je die niet gebruiken. Je kunt ook een grillpan gebruiken of de spiezen op een rooster in de oven grillen. Zet de oven op 200°