Pasta Bolognese is en van de bekendste “Italiaanse” gerechten. In de winkel zijn talloze varianten in potjes te vinden en Nederlanders eten het vaak met spaghetti.
Dat laatste schijnt niet de bedoeling te zijn. Ragu alla Bolognese eet je met tagliatelle.
Wat betreft de potten…….. Daar zijn wij niet zo’n voorstander van. Zelf maken is echt heel veel lekkerder en van de tijd dat het het potje staat te sudderen kun je heerlijk een ontspan momentje maken.
Dit gerecht kun je ook goed invriezen. Maak in één keer een dubbele hoeveelheid en je hebt voor een andere keer ook nog.
Ragu alla Bolognese
ErikMisschien wel de meest beroemde "pastasaus" van de wereld.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur 5 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 15 minuten min
Gang Diner
Keuken Italiaans
Porties 8
Ingrediënten
- 150 ml Olijfolie
- 150 gram Wortel
- 150 gram Bleekselderij
- 150 gram Ui
- 600 gram Rundergehakt
- 200 gram Ontbijtspek in blokjes
- 200 ml Rode wijn
- 800 gram Tomatenblokjes in blik
- 200 ml Water
- 150 ml Melk
Instructies
- Snijd de wortel, ui en bleekselderij in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak daarin de wortel, ui en bleekselderij.
- Voeg als de groenten zacht beginnen te worden het spek en gehakt toe en bak alles op een middelhoog vuur terwijl je regelmatig roert. Het gehakt moet bruin worden en het vocht dat uit het spek en gehakt komt moet grotendeels verdampt zijn.
- Voeg dan de rode wijn toe en verwarm alles op een hoog vuur voor ongeveer 5 minuten.
- Doe de tomatenblokjes in de de pan en spoel de blikken om met het water dat je ook toevoegt aan het mengsel. Laat het de ragu ongeveer een uurtje sudderen.
- Voeg de melk toe en roer goed door. Laat nog een halfuurtje rustig sudderen.
- Serveer de ragu met tagliatelle en schaaf er wat Parmezaanse kaas overheen.
Trefwoord Bolognese, Italiaans, Ragu
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!