Pastitsada, Griekse runderstoof

We hadden heel mooi rundvlees en een idee om weer eens iets nieuws te proberen. Een keer iets Grieks was het idee, de Stifado kennen veel mensen in veel varianten. 

Wij kwamen op dit gerecht Pastitsada waar het kruidenmengsel Spetseriko voor wordt gebruikt. Het recept voor dat mengsel vind je hier. 

Oorspronkelijk komt dit gerecht van Corfu en wordt het gemaakt met kalfsvlees. Wij hebben geproefd en echt, het kan ook goed met riblappen. Wij denken dat het met kip ook prima smaakt. Serveer dit met een iets dikkere pasta en een lekkere salade. Om het helemaal af te maken schaafden wij er een beetje kaas overheen. 

Pastitsada, Griekse runderstoof

Erik
Griekse stoofschotel met rundvlees
No ratings yet
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Rundvlees bijvoorbeeld riblappen in blokjes gesneden
  • 75 milliliter Olijfolie
  • 2 Uien (groot) grof gesnipperd
  • 4 teentjes Knoflook fijn gesneden
  • 4 Tomaten in stukjes gesneden
  • 1 blikje Tomatenpuree klein blikje
  • 100 milliliter Rode wijn
  • 1 eetlepel Rode wijnazijn
  • 1 eetlepel Spetseriko Grieks kruidenmengsel
  • 2 Laurierblaadjes alleen als die niet in de Spetseriko zitten
  • 1 theelepel Suiker
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verhit de olie in een ruime pan en bak het vlees aan zodat er een mooie bruine kleur ontstaat.
  • Voeg de uien toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan ook de knoflook toe en bak nog even mee.
  • Blus af met de rode wijn en de azijn en roer even door. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en roer nogmaals door.
  • Stoof het gerecht in ongeveer 2 uur gaar op een laag vuurtje. Controleer na die tijd of het vlees zacht is. Zo niet, dan laat je het nog even opstaan. Als de saus te dik wordt kun je wat heet water toevoegen.
  • Als het klaar is kun je dit gerecht serveren met paste. Je maakt het helemaal af met geraspte kaas. Je kunt hiervoor Parmezaanse kaas gebruiken maar een oude Goudse kaas is ook erg lekker.
Trefwoord rundvlees, stoofschotel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept