Dit is een heerlijk verwarmend recept. Groenten en kaas met een saus van gepureerde pruimtomaten en basilicum. Lekker vegetarisch.
Wij hebben bedacht dat dit best wel een Frans recept zou kunnen zijn maar met de gekozen kazen is Italiaans ook wel een idee. Maakt eigenlijk niet zoveel uit, het is gewoon erg lekker.
Ovenschotel Ratatouille
Dirk-JanVegetarische ovenschotel met een Frans tintje
No ratings yet
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 2
Equipment
- Oven
- Grillpan (koekenpan kan ook)
- Staafmixer (of blender)
Ingrediënten
- 1 Aubergine
- 1 Courgette
- 1 Rode puntpaprika
- 1 blik Pruimtomaten
- 2 teentjes Knoflook
- 1 bol Mozzarella
- Parmezaanse kaas geraspt
- Olijfolie
- Zeezout
- Zwarte peper vers gemalen
- Oregano, gedroogd
- 5 takjes Basilicum vers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180° (hete lucht)
- Snijdt de aubergine en de courgette in plakken van ongeveer en halve centimeter. Bestrooi ze met zout en laat een kwartier uitlekken op een vergiet. Dep daarna droog met wat velletjes keukenpapier.
- Snijdt de puntpaprika in dunne stroken en de mozzarella in plakjes.
- Besprenkel de groenten met een beetje olijfolie.
- Verwarm een grillpan en grill achtereenvolgens de stukken paprika, courgette en aubergine.
- Pureer de tomaten inclusief het sap samen met de basilicum, knoflook en de zwarte peper.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
- Bouw de ovenschotel op in deze volgorde: gegrilde aubergine, tomatensaus, gedroogde oregano, puntpaprika, tomatensaus, orgeano, basilicumblaadjes, gegrilde courgette, tomatensaus, plakjes mozzarella. Bestrooi als laatste met een beetje parmezaanse kaas.
- Bak het geheel in 30 minuten af in de voorverwarmde oven.
Trefwoord Aubergine, Courgette, Ovenschotel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!