Murgh Malai Tikka

Dit is een heerlijk gerecht gebaseerd op de Indiase keuken.

Het woord Murgh betekent kip, malai betekent room en tikka betekent stukjes. We hebben het hier dus over stukjes kip in een marinade met room. Het resultaat is een heerlijk milde spies met stukjes kip. 

Wij maakten dit op de BBQ maar als je die niet hebt kan het ook met behulp van een grillpan of de oven. 

Als je, net als wij, houten spiesen gebruikt, week die dan een uurtje in water zodat ze niet verbranden. Zorg er ook voor dat de kipstukjes goed bij elkaar aansluiten zodat de stokjes helemaal bedekt zijn en niet tussen de kip kunnen verbranden. 

Wij hebben de kip eerst boven de hete kolen geroosterd en daarna door laten garen op een deel van het rooster waar we geen kolen hadden liggen (indirect garen). 

Dit kun je maken als onderdeel van een Indiase maaltijd bijvoorbeeld samen met de tandoori spiesen, de lamskoteletjes en de kachumbar salade die ook op deze site staan.

Murgh Malai Tikka

Erik
Heerlijke kipstukjes, gemarineerd in yoghurt, room en specerijen. Lekker op een spiesje gegrild op de BBQ.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Tijd om te marineren 6 uur
Totale tijd 6 uur 15 minuten
Gang BBQ, Dinner
Keuken Indiaas

Equipment

  • BBQ of grillpan of oven
  • Satéprikkers lang (hout of staal)

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Kippendijfilet
  • 1 eetlepel Knoflookpuree
  • 1 eetlepel Gemberpuree
  • 1,5 theelepel Zout
  • 1,5 theelepel Kurkuma
  • 2 Chilipepers fijngesneden
  • 2 theelepels Citroensap
  • 2 eetlepels Ghee (geklaarde boter)
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels Verse roomkaas
  • 2 theelepels Komijnzaad
  • 125 ml Slagroom
  • 4 eetlepel Korinaderblaadjes fijn gesneden

Instructies
 

  • Snijdt de kippendijfilet in blokjes van ongeveer 2x2 centimeter.
  • Meng de knoflook- en de gemberpuree met het zout, de kurkuma, de fijngesneden chilipepers en het citroensap goed door elkaar.
  • Voeg de kip toe aan het mengsel en roer goed door elkaar zodat alle stukjes kip goed bedekt zijn. Zet de kip even apart terwijl je de tweede marinade maakt.
  • Verhit te ghee in een kleine pan en voeg het komijnzaad toe. Laat even op het vuur staan en laat het even "spetteren". Haal dan de pan van het fornuis en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Giet de afgekoelde ghee over de kipstukjes en meng weer goed door.
  • Meng nu de yoghurt met de slagroom, roomkaas en de korianderblaadjes en giet ook dit mengsel over de kip. Meng weer goed door en zet de kip afgedekt in de koelkast om te marineren. Laat minimaal 6 uur staan maar een dag geeft nog meer smaak.
  • Rijg de stukjes kip op spiesjes en grill ze op de BBQ. Heb je geen BBQ of wil je die niet gebruiken? Een grillpan kan ook en je kunt de spiesjes ook op een rooster in de oven grillen op 200°. De BBQ geeft wel extra smaak.
Trefwoord BBQ, kip, room, specerijen, Yoghurt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept