Knoflookgarnalen

Een pan op de barbecue het kan echt wel. Gietijzeren skillets (eigenlijk koekenpannen) zijn hier heel geschikt voor. Let er wel op dat je je pan goed behandeld, goed inbranden en invetten en niet in de afwasmachine. 

Dit keer maakten wij heerlijke knoflookgarnalen gebaseerd op een Hawaïaans recept. Voor het tropische tintje voegden wij ananas toe. 

De knoflook geeft een heerlijke smaak zonder overheersend te zijn en de kruiding is echt heel mild.

Absoluut een topper voor op een mooie zomerse dag als je lekker snel klaar wil zijn met koken. Lekker met bijvoorbeeld witte rijst en een lekkere groene salade. 

Knoflookgarnalen

Erik
Lekkere garnalen snel gebakken met knoflook en ananas
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang BBQ, Diner
Keuken Amerikaans
Porties 4

Equipment

  • Skillet (gietijzeren pan) of grill- of koekenpan
  • BBQ optioneel (op het fornuis kan ook)

Ingrediënten
  

  • 750 gram Grote garnalen
  • 5 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel Witte bloem
  • theelepel Paprikapoeder
  • theelepel Cayennepeper naar smaak
  • 75 gram Roomboter ongezouten
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel Citroensap liefst vers geperst
  • 1 bosje Bladpeterselie
  • 50 gram Ananas vers in stukken

Instructies
 

  • Bereid, als je dit op een BBQ wilt maken, een BBQ voor op medium warmte
  • Meng in een kom de bloem met het paprikapoeder en de cayennepeper met wat zout en de vers gemalen zwarte peper.
  • Dep de garnalen goed droog met een doek of keukenpapier.
  • Bestrooi de garnalen met het bloem mengsel en hussel goed door elkaar zodat de garnalen gelijkmatig worden bedekt.
  • Snijd de ananas in stukken
  • Zet de skillet op de BBQ en verwarm deze, Grill de ananas in de skillet kort aan beide kanten tot ze wat gaan kleuren.
  • Smelt de boter in de skillet met de olijfolie. Dit kan ook in een grillpan of koekenpan op het fornuis.
  • Voeg de knoflook toe en bak deze heel even aan tot de geuren vrijkomen. Laat de knoflook niet donker worden, bij de verdere bereiding kleurt hij nog door.
  • Doe de garnalen in de skillet in een gelijke laag. Bak de garnalen ongeveer 2 minuten aan de ene kant en draai ze dan om en bak ze nog 2 minuten.
  • Haal de pan van het vuur. Roer het citroensap erdoor en voeg de ananas toe. Garneer met fijn gesneden blaadjes peterselie en serveer.
Trefwoord ananas, garnalen, knoflook
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept