Vis op de barbecue is voor sommige mensen spannend. Vis is kwetsbaarder dan vlees en het is een spookbeeld dat lekkere vis door het rooster op de kolen valt.
Met zwaardvis heb je daar geen problemen mee. Zwaardvisfilets zijn stevig en kunnen prima op de barbecue. Durf je dat niet aan? Dan kun je de vis ook bereiden in een grillpan.
Wij serveerden er lekkere gegrilde asperges en wat witte rijst bij. Het recept van de asperges vind je hier op de site.
Gegrilde zwaardvis
ErikGegrilde zwaardvisfilets met een Aziatisch geïnspireerde marinade van gember en limoen.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Marineren 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 25 minuten min
Gang BBQ, Diner
Keuken Aziatisch, BBQ
Porties 4 Personen
Equipment
- BBQ of grillpan
Ingrediënten
- 4 Zwaardvisfilets
- 6 eetlepels Honing
- 6 eetlepels Sojasaus
- 2 eetlepels Olie (koolzaad/zonnebloem)
- 3 teentjes Knoflook fijngehakt
- 1,5 eetlepel Gember vers geraspt
- 2 theelepels Limoen zest
- 2 Limoenen sap
- ½ theelepel Witte peper
Instructies
- Plaats de filets in een platte schaal
- Meng de overige ingredienten tot een marinade en giet deze over de vis. Zorg ervoor dat de vis aan alle kanten goed bedekt is met de marinade. Laat een half uur tot maximaal een uur staan.
- Verhit de BBQ voor direct grillen op medium hoge temperatuur of verhit een grillpan
- Leg de vis op de grill en bestrijk de bovenkant nogmaals met de marinade. Laat ongeveer 3 tot 4 minuten grillen en draai de vis dan om. Smeer nog een keer in met de marinade en laat nog 4 minuten grillen tot de vis gaar is. De vis is gaar als hij niet meer glazig is.
Trefwoord Gember, Limoen, Zwaardvis
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!