Deze lamskoteletjes zijn echt heel erg lekker. De marinade is heel mild en lekker. Wel belangrijk om de tijd te nemen om de smaken in te laten trekken.,
Na het marineren kost het eigenlijk bijna geen tijd meer om dit heerlijke gerecht te kunnen presenteren aan je gasten.
Voor een mooie zomerse dag kun je alles een dag van tevoren in de marinade zetten. ’s Morgens eventueel salades maken en ’s middags met vrienden genieten van een lekker drankje. Zorg dat je op tijd de BBQ aansteekt en dan kun je binnen een paar minuten genieten.
Gegrilde lamskoteletjes op Indiase wijze
ErikLekkere gegrilde lamskoteletjes met een milde marinade
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Tijd 6 uur uur
Totale tijd 6 uur uur 30 minuten min
Gang BBQ, Dinner
Keuken Indiaas
Porties 4 personen
Equipment
- Barbecue, liefst met deksel
Ingrediënten
- 8-12 Lamskoteletjes
- 100 gram Griekse of Turkse yoghurt
- 1 eetlepel Zonnebloem olie
- 2 Chilipepers fijn gehakt
- 1 eetlepel Knoflookpuree
- 1 eetlepel Gemberpuree
- 1 eetlepel Garam Masala
- 1 theelepel Chilipoeder
- 1 Citroen
- ½ bosje Koriander fijn gehakt
Instructies
- Klop de yoghurt los in een grote kom en meng met de zonnebloemolie, de fijngehakte chilipepers, knoflookpuree, gemberpuree, garam masala, chilipoeder en het sap van de citroen.
- Voeg de koteletjes toe aan het yoghurtmengsel en zorg dat de koteletjes geheel bedekt zijn. Laat minimaal 6 uur maar liever een hele dag in de koelkast staan. Dan trekken de smaken er nog veel beter in.
- Bereid de BBQ voor voor direct en indirect grillen. Grill de lamskoteletjes eerst op directe hitte tot er mooie grillstrepen ontstaan. Grill 5 minuten aan beide zijden. Schuif dan de koteletjes van de kolen af zodat je ruimte krijgt voor de volgende.
- Haal de koteletjes van de BBQ en laat ze onder wat aluminiumfolie een paar minuten rusten. Bestrooi ze indien gewenst nog met wat zout en peper en serveer ze met wat koriander als garnering.
Trefwoord BBQ, Indiaas, Lamskoteletjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!