Asperges op de BBQ, niet iedereen zal daar direct aan denken maar dat is eigenlijk best jammer.
Wij hebben het geluk dat we, in het seizoen, dichtbij onze asperges kunnen halen. Bij de boer, vers van het land. ’s Morgens gestoken en ’s middags of ’s avonds op ons bord, veel beter wordt het niet.
Wij aten deze asperges in combinatie met gegrilde zwaardvis en witte rijst. De combinatie met de dressing en de pinda’s voegt echt iets toe en de dressing past ook goed bij de rijst.
Ben je geen liefhebber van de smaken van de dressing? Laat de dressing dan achterwege en eet de asperges alleen gegrild met wat olijfolie en een beetje zout.
Gegrilde asperges met Aziatische dressing
ErikVerse asperges, kort op de barbecue met een licht pittige dressing
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang BBQ, Dinner
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen
Equipment
- BBQ of grillpan
Ingrediënten
- 500 gram Groene asperges Liefst niet te dik
- 1 eetlepel Olijfolie
- Grof zeezout naar smaak
- 2 eetlepels Sojasaus
- 1 eetlepel Limoensap
- 1 theelepel Honing
- 1 theelepel Sesamolie
- 1 theelepel Vers geraspte gember
- 1 theelepel Rode pepervlokken
- 2 eetlepels Ongezouten pinda's gehakt
Instructies
- Bereid de BBQ voor om direct te kunnen grillen op medium heet
- Verwijder van de asperges de onderkant die wat houtig kan zijn.
- Doe de asperges in een schaal en besprenkel met de olijfolie en het zout.
- Meng alle ingredienten voor de dressing met uitzondering van de pinda's in een kommetje en zet weg.
- Grill de asperges een paar minuten op de BBQ of in de grillpan. Zorg ervoor dat ze niet te gaar worden maar nog een lekkere bite houden (proeven is geen straf).
- Haal de asperges van de grill en druppel er wat van de dressing overheen en bestrooi me wat gehakte pinda's. Dien gelijk op en geniet ervan.
Trefwoord Asperges, Groene asperges
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!