Deze spiesjes zijn licht pittig en erg lekker. Bijzonder ingrediënt is de gochujang. Dat is een chilipasta. Dikker dan bijvoorbeeld sambal. Er wordt onder andere kleefrijst en gefermenteerde sojabonen aan toegevoegd.
De samenstelling van de marinade geeft een mooie balans in de smaak. Gesneden bosui en sesamzaadjes maken het echt helemaal af.
Als je houten spiesjes gebruikt op de BBQ week die dan eerst minimaal een uur in water om te voorkomen dat de stokjes verbranden.
Koreaanse kipspiezen
Erik5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Gang BBQ
Keuken Koreaans
Porties 4 Personen
Equipment
- BBQ (een grillpan kan natuurlijk ook)
- Spiezen
Ingrediënten
- 800 gram Kippendijfilet
- 1 eetlepel Geraspte gember
- 2 teentjes Knoflook, geraspt of geperst
- 3 eetlepels Donkere sojasaus
- 2 eetlepels Gochujang
- 2 eetlepels Rijstwijnazijn
- 1 eetlepel Honing
- 1 theelepel Sesamolie
Instructies
- Snijdt de kippendij in kleine blokjes
- Meng alle andere ingredienten in een kom
- Voeg de kip toe aan de marinade en zorg ervoor dat alle stukjes goed bedekt zijn. Zet minimaal een halfuur in de koelkast
- Rijg de blokjes aan spiezen
- Grill de spiesjes op een hete BBQ terwijl je ze regelmatig draait. Het grillen duurt ongeveer 10 tot 12 minuten.
- Voor het opdienen kun je er nog fijngesneden bosui en geroosterde sesamzaadjes overheen strooien.
Trefwoord BBQ, Gochujang, kip, Koreaans, Spiezen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!