Dit heerlijke Perzische platbrood is makkelijk te maken en erg lekker.
Brood is belangrijk in veel verschillende keukens en zeker ook in het Midden Oosten. Dit brood komt dan ook in verschillende varianten in vele landen voor.
Maak dit brood en geniet er van. Belangrijke bonus is die heerlijke geur van vers gebakken brood die je huis vult.
Perzisch platbrood
ErikEen lekker en makkelijk te maken broodje voor bij een soep of bij de borrel.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 12 minuten min
Rijzen 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 32 minuten min
Gang Bakken
Keuken Perzisch
Equipment
- Mixer met deeghaken/deeghaak
- Oven met bakplaten
- Bakpapier
Ingrediënten
- 600 gram Bloem
- 380 ml Water handwarm
- 3 eetlepels Olijfolie
- 7 gram Gedroogde gist
- 2 theelepels Zout
- 1 theelepel Suiker
- 1 eetlepel Sesamzaad voor decoratie
- 1 eetelepel Nigellazaad voor decoratie
- 1 Ei losgeklopt
Instructies
- Doe de bloem samen met de suiker en het gist in een kom en meng door elkaar.
- Zet de mixer met de deeghaak aan en voeg het water, de olijfolie en het zout toe. Laat de machine draaien tot je een glad deeg hebt. Het deeg blijft nogal plakkerig.
- Doe het deeg in een kom die je iets met olie hebt ingesmeerd. Dek af met een vochtige theedoek en laat twee uur staan.
- Verwarm de oven voor op 220°
- Bestuif het werkblad met wat bloem en haal het deeg uit de kom. Verdeel in drie stukken en druk deze plat tot ovale vormen.
- Leg de ovalen op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk het deeg met het ei en bestrooi met het sesam- en nigellazaad.
- Plaats de bakplaat in de oven en bak het brood gedurende 10 tot 12 minuten tot het brood goudgekleurd is.
- Haal uit de oven en laat iets afkoelen, serveer het bij een soep of een borrel en geniet.
Trefwoord brood, perzisch, platbrood
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!