Voeg de uien toe en bak deze ongeveer 5 minuten tot ze wat glazig worden, voeg dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Voeg de paddenstoelen toe met drie eetlepels van de bouillon. Blijf roeren en bak ongeveer 10 minuten.
Roer de bloem in twee eetlepels van de bouillon. Zorg dat je geen klontjes meer hebt. Voeg dan samen met de tomatenpuree toe aan het paddenstoelen mengsel en roer goed door.
Voeg dan de sherry, de resterende bouillon, de tomaten, de rode wijnazijn en zout en peper toe en roer goed door.
Breng het geheel aan de kook. Verlaag dan de temperatuur van je kookplaat of ze het gas op medium en voeg de verse kruiden toe.
Zet een deksel op de pan en laat het mengsel 20 minuutjes zachtjes koken terwijl je af en toe even roert. Verwijder dan de deksel van de pan en kook nog 20 tot 25 minuten door.
Kook in de tussentijd de pasta van je keuze volgens de gebruiksaanwijzing.
Roer als de ragout klaar is de boter er doorheen en haal de pan van het vuur.
Serveer de pasta met de ragout op mooie borden en garneer nog even met wat geraspte parmezaanse kaas en eventueel nog wat verse kruiden.
Trefwoord paddenstoelen, ragout, Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!