Al jaren zag Erik in verschillende bladen, kookboeken maar ook op de menukaart van restaurants regelmatig Gazpacho staan. Hij moest er even wennen, koude soep. Tot hij een paar weken geleden bij Thuis Eten en Wonen in Dronten dit gerecht als amuse kreeg. Dit is echt heel erg lekker.
Dit recept is gebaseerd op de vele recepten die op internet te vinden zijn. Wij vinden het heel erg lekker vandaar dat we hem ook op deze site hebben gezet. Zodat iedereen hiervan kan genieten. Belangrijk is wel dat je voor dit gerecht goede olijfolie en azijn gebruikt, dat proef je terug.
Ze weten het (nog) niet maar dit is wel met dank aan Thuis, waar ze overigens ook heel goede olijfolie en azijn verkopen.
Gazpacho
ErikEen koude soep met tomaat, komkommer en paprika
No ratings yet
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Soep
Keuken Spaans
Porties 8
Equipment
- Blender
Ingrediënten
- 750 gram Tomaten
- 1 Komkommer
- 2 Witte uien
- 1 Puntpaprika
- 3 Teentjes Knoflook
- 3 eetlepels Wijnazijn
- 3 eetlepels Olijfolie
- 1 blikje Tomatenpuree
- handvol Basilicum
Instructies
- Snijd de tomaten, ui en knoflook in stukken en doe in de blender.
- Verwijder van de paprika de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken, doe in de blender.
- Schil de komkommer en snijd in stukjes en doe in de blender.
- Doe nu de olijfolie, azijn, de tomatenpuree en de basilicum in de blender.
- Voeg nu 500 milliliter water toe en pureer in de blender tot je een gladde massa hebt.
- Proef en voeg naar smaak wat zout en vers gemalen zwarte peper toe. Eventueel kun je nog wat water toevoegen als de gazpacho te dik is.
- Zet de gazpacho in de koelkast om lekker door te koelen. Verdeel dan de gazpacho over glaasjes en serveer. Garneer eventueel met nog wat basilicum of een blaadje munt.
Trefwoord komkommer, paprika, soep, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!