Spetseriko

Dit is een lekker specerijenmengsel dat je onder andere kunt gebruiken voor pastitsada, een Griekse stoofschotel die oorspronkelijk van Corfu afkomstig is. Erg lekker en makkelijk te maken. Het recept van pastitsada vind je hier

Spetseriko

Erik
Grieks kruidenmengsel voor stoofschotels
No ratings yet
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Smaakmakers
Keuken Grieks

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel Paprikapoeder
  • 1 eetlepel Komijn gemalen
  • 1 eetlepel Nootmuskaat (vers) geraspt
  • 1 eetlepel Kaneel
  • 1 eetlepel Piment gemalen
  • 1 theelepel Kruidnagel gemalen
  • 1 theelepel Laurier gemalen/optioneel
  • 1 theelepel Cayennepeper

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in een kommetje en roer goed door. Doe daarna in een goed afsluitbare pot en bewaar op een droge en donkere plaats. Als je er voor kiest om geen laurier toe te voegen moet je bij recepten met dit mengsel laurierblaadjes meekoken.
Trefwoord kruidenmengsel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept