Dit is een lekkere en verfrissende salade gebaseerd op de salades die je vaak krijgt in Indiase restaurants.
Deze versie is gemaakt met koriander. Als je daar niet van houdt dan kun je de koriander ook vervangen door verse munt.
Bij een Indiase maaltijd is deze salade perfect, zoals bijvoorbeeld bij dit gerecht, maar hij past ook goed bij bijvoorbeeld een barbecue.
Kachumbar salade
ErikEen heerlijke verfrissende salade gebaseerd op de salades die je krijgt in Indiase restaurants
No ratings yet
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Salade
Keuken Indiaas
Porties 6
Ingrediënten
- 1 Komkommer
- 4 Tomaten
- 1 Rode ui
- 1 bosje Koriander
- 1 Citroen
- 1 eetlepel Olijfolie
- Zout
- Zwarte peper vers gemalen
Instructies
- Snijdt de komkommer over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes door deze er met een lepeltje uit te schrapen. Snijdt daarna de komkommer in kleine blokjes en doe in een ruime kom.
- Snijdt de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijdt vervolgens ook in kleine blokjes en voeg toe aan de komkommer.
- Snipper de ui fijn en voeg ook toe aan de komkommer en tomaat.
- Hak de koriander blaadjes fijn en meng met de overige ingrediënten.
- Meng het sap van de citroen met de olijfolie en meng goed door elkaar. Voeg zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak toe.
- Meng nu de dressing door de salade en dien de salade op bij een Indiase maaltijd.
Trefwoord komkommer, koriander, salade, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!