Als je iets lekkers zoekt voor de lunch dan is dit een aanrader. Een luxe broodje met groenten, en ricotta met verse kruiden.
Wij hebben het broodje ook zelf gemaakt. Dat kost best wat tijd maar het is zeker de moeite waard. Het recept komt ook hier op de site. Met gekochte broodjes kan dit natuurlijk ook. Het resultaat zal er vast niet minder om zijn.
Van de groenten zal je waarschijnlijk wel wat overhouden, zeker van de pompoen. Zoek daarvoor een receptje voor pompoensoep, wij zullen daar op korte termijn ook een recept voor op deze site zetten.
Ciabatta met gegrilde groenten
ErikLekker broodje met gegrilde groenten en kruidenkaas
No ratings yet
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Lunch
Keuken Vegetarisch
Porties 4
Equipment
- Mandoline of dunschiller
Ingrediënten
- 4 Ciabatta broodjes
- 250 gram Ricotta
- Basilicum vers
- Platte peterselie vers
- Bieslook vers
- 1 halve Aubergine
- 1 halve Courgette
- 1 Fles pompoen
- 2 Portobello's
- 1 Rode paprika
- Oregano gedroogd
- Balsamicoazijn
- Zout
- Zwarte peper
- Rucola
Instructies
- Snijdt de peterselie, basilicum en bieslook fijn en meng met de ricotta en wat zout en peper naar smaak.
- Snijdt de pompoen, courgette, aubergine met de mandoline of een dunschiller in lange stroken. Snijdt ook de portobello's en de paprika in dunne plakken.
- Grill de groenten kort in een grillpan of koekenpan. Leg de groenten na het grillen in een schaal en besprenkel met de gedroogde oregano en de balsamicoazijn. Hussel de groenten even door zodat de balsamicoazijn en oregano er goed doorheen wordt gemengd.
- Snijdt de broodjes open en smeer het ricotta kruiden mengsel op de onderste helft van het broodje.
- Leg de gegrilde groenten op de broodjes. Zorg er voor dat je de verschillende groenten goed verdeeld over de broodjes zodat alle ingrediënten op elk broodje liggen. Verdeel nog wat rucola over de broodjes en leg dan de bovenste helft er weer op.
Trefwoord Aubergine, Ciabatta, Courgette, pompoen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!