Tagliatelle met gerookte zalmroomsaus

Wil je gewoon lekker eten of indruk maken op je bezoek zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan? Maak dan dit gerecht. 

Echt heel makkelijk maar ook heel smakelijk. Serveer er een salade caprese bij (ook al zo makkelijk te maken) en een goed glas droge witte wijn en geniet. 

Als je dan nog het geluk hebt dat je lekker buiten in het zonnetje kunt eten is het helemaal af. 

Tagliatelle met gerookte zalmroomsaus

Dirk-Jan
Lekker en eenvoudig recept met pasta en een roomsaus met gerookte zalm.
No ratings yet
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 Sjalot fijn gesnipperd
  • 100 gram Gerookte zalm
  • 250 gram Crème fraiche
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Gemalen witte peper
  • 200 gram Tagliatelle
  • ½ Citroen in partjes
  • 1 bosje Dille fijngesneden

Instructies
 

  • Zet een pan op het vuur (of inductie natuurlijk) met ruim water en zout
  • Verwarm in een steelpannetje de olijfolie en laat hierin de fijngesnipperde sjalot zweten op een laag vuurtje.
  • Voeg de stukjes zalm toe en laat een paar minuten rustig doorwarmen.
  • Voeg de crème fraiche toe en laat rustig inkoken tot een romige saus ontstaat. Breng op smaak met witte peper. De zalm geeft voldoende zout dus je hoeft hier geen zout meer toe te voegen.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Meng de pasta met de saus strooi er wat dille overheen en serveer met de partjes citroen (lekker om er over uit te knijpen).
Trefwoord gerookte zalm, room, tagliatelle
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!