De zoon van Dirk-Jan kwam na een uitje met wat vrienden thuis met een paar zelf gevangen forellen. Dat was helemaal niet erg want dit recept is echt de moeite waard.
Best makkelijk te maken en erg lekker.
Gebakken forel met romige aardappelsalade
Dirk-JanLekker en best snel klaar deze forel met een lekkere romige aardappelsalade
No ratings yet
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Dinner
Keuken Algemeen
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 4 Forellen
- 600 gram Vastkokende aardappels
- 2 eetlepels Mayonaise
- 2 eetlepels Crème fraiche
- 2 Rode uien
- 2 Citroenen
- Sla
- Zeezout
- Witte peper
- Bloem
- Verse dille
Instructies
- Boen de aardappelen schoon en snijdt ze in stukken (niet schillen). Kook ze beetgaar in ruim water met een beetje zout. Giet daarna af en laat afkoelen tot lauwwarm
- Snijdt tijdens het koken de uien in dunne halve ringen en hak de dille fijn.
- Meng de mayonaise met de crème fraiche, de uien en dille in een kom en breng op smaak met zout en de witte peper.
- Meng de lauwwarme aardappelen door de saus en laat verder afkoelen.
- Zout de forellen van binnen en buiten. Meng een paar lepels bloem met wat zout en witte peper.
- Haal de forellen even door de bloem en schudt de overtollige bloem er af.
- Verwarm op een middelhoog vuur een koekenpan en laat de boter uitbruisen. Bak de forellen ongeveer 5 minuten per kant in de boter. Lepel regelmatig wat boter over de forellen. De vis is klaar als het vlees loslaat van de ruggengraat.
- Serveer de forel met een paar blaadjes sla en de romige aardappelsalade en knijp een beetje citroen uit over de forel, heerlijk genieten.
Trefwoord Aardappel, Forel, salade, Vis
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!