Gegrilde ananas van de BBQ

Een feestelijke barbecue met familie of vrienden. Wat is er dan fijner dan afsluiten met een lekker dessert van diezelfde barbecue.

Dit recept is goed voor te bereiden, snel klaar en erg lekker. Probeer en geniet..

Gegrilde ananas met specerijen en slagroom

Erik
Heerlijk dessert van de barbecue
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang BBQ, Nagerecht
Keuken Algemeen
Porties 6 personen

Equipment

  • Mixer voor het kloppen van de slagroom
  • BBQ met deksel

Ingrediënten
  

  • 1 Ananas goed rijp
  • 1,2 dl Kokosmelk
  • 200 gram Rietsuiker
  • 2 theelepel Kaneel
  • ¼ theelepel Nootmuskaat
  • ¼ theelepel Pimentpoeder
  • ¼ theelepel Kruidnagelpoeder
  • 0,5 liter Slagroom

Instructies
 

  • Meng de rietsuiker, kaneel, nootmuskaat, piment en kruidnagel door elkaar. Dit mengsel kun je ook vooraf maken en in een afgesloten grote pot bewaren tot je het nodig hebt.
  • Steek je barbecue aan en stel in op direct en indirect grillen op hoge temperatuur. Als je geen plate setter gebruikt zorg dan dat de kolen aan één kant van de barbecue liggen zodat je na de eerste fase naar indirecte hitte kunt gaan.
  • Schil de ananas en snijdt deze in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
  • De de slagroom met 2 eetlepels van de rub in een gekoelde vetvrije kom. Klop de slagroom met een mixer stijf. Eventueel kan hier nog rum of mezcal aan worden toegevoegd (twee eetlepels is voldoende). Doe dit als de slagroom bijna stijf is en klop daarna verder tot de gewenste dikte.
  • Doe de kokosmelk in een bakje en zet een kom met de resterende rub klaar.
  • Doop de ananas in de kokosmelk en leg ze even met één kant in de rub. Twee kanten is niet nodig omdat je door de hitte de rub aan de onderkant verliest (die smelt er af).
  • Gril de plakken op één kant een minuut boven de hete kolen en schuif dan van de directe hitte af. Doe de deksel op de barbecue en wacht nog ongeveer 5 minuten tot de suikers karamelliseren en je een mooi bruin laagje krijgt.
  • Leg de gegrilde plakken op borden en schep er de slagroom op of bij. Eventueel kun je voor het serveren nog wat kaneel over het gerecht strooien.
Trefwoord ananas, BBQ, slagroom, specerijen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!