Aardbeien met rum van de BBQ

Wat is er leuker en lekkerder dan een gezellige barbecue met familie en vrienden af te sluiten met een lekker toetje. Makkelijk en snel te maken en absoluut een dessert waar je gasten het recept van zullen willen weten. 

Aardbeien met rum

Een feestelijke afsluiter van je barbecue
No ratings yet
Bereidingstijd 15 minuten
Gang BBQ, dessert
Keuken BBQ
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Skillet/steelpannetje
  • 1 BBQ bestendig schaaltje
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 400 gram Aardbeien
  • 250 gram Ricotta
  • 1,5 eetlepel Rietsuiker
  • 1 Kaneelstokje
  • 3 eetlepels Rum (bruin)

Instructies
 

  • Verwijder de kroontjes en snijdt de aardbeien in vieren (kleine in tweeën)
  • Doe de rum met de rietsuiker en het kaneelstokje in een pannetje of skillet en warm op de BBQ door. Roer tot de suiker is opgelost in de rum.
  • Neem een hittebestendig bakje en leg daar de aardbeien in, Giet de warme rum over de aardbeien.
  • Dek het bakje af met aluminiumfolie en zet het voor ongeveer 5 minuten op de hete barbecue.
  • Verdeel de aardbeien over de schaaltjes en schep daar wat ricotta op. Schep vervolgens een beetje van het vocht over de ricotta en garneer met een paar blaadjes munt.
Trefwoord Aardbeien
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!